Je gaat als kind met je ouders verhuizen of emigreren?

Dan is dat het begin van "Een Groot Avontuur".

Het is allemaal heel spannend natuurlijk, want je moet afscheid nemen van jouw vertrouwde wereldje. Je moet wennen aan een nieuw huis, nieuwe school, nieuwe vrienden, en als je gaat emigreren is dat naar een vreemd land met vaak een andere cultuur en taal.

Ouders zijn zich er vaak niet van bewust hoeveel impact deze gebeurtenis heeft op de ontwikkeling van hun kind. In elke leeftijdsfase. In feite is het een soort rouwproces waarbij allerlei gevoelens en emoties een rol spelen. Het kan vaak nog voor problemen zorgen tot in hun volwassen leven.

In mijn praktijk komen regelmatig kinderen en jongeren die ooit een keer zijn verhuisd. De hulpvraag heeft vaak (nog) te maken met deze verhuizing: sociale en emotionele problemen, slaapproblemen, boosheid, moeilijk gedrag, verdriet of angst. Herken je dit misschien bij je kind(eren)?

Het is belangrijk dat er vóór het vertrek tijd en aandacht is voor de gevoelswereld van kinderen en jongeren, zodat ze vol vertrouwen kunnen beginnen aan "Een Groot Avontuur".

Gaan jullie verhuizen of emigreren, of zijn jullie al verhuisd of geëmigreerd, en hebben jullie behoefte aan een stukje begeleiding voor je kind en/of jullie gezin? Ieder kind is anders, samen kijken we naar wat er nog aandacht mag krijgen.

Of ben je zelf als kind vaak verhuisd, of een kind van geëmigreerde ouders, en merk je dat je bepaalde thema's herkent? Vaak ben je je er niet van bewust dat sommige problemen hieruit voortkomen, zoals onrust, het zoeken naar een eigen plek, waarom voel ik mij zo?

 

~ Home is where the heart is ~ 

 

Je bent welkom in mijn praktijk in Westervoort, maar begeleiding kan ook via online coaching (zie Coaching Programma)

Neem gerust vrijblijvend contact op om samen de mogelijkheden te bespreken als je benieuwd bent naar begeleiding bij "Een Groot Avontuur".

 

Vind je het leuk om me te volgen op Facebook voor meer tips en nieuws?

Dat kan via deze link: "Een Groot Avontuur"

 

Het Geerken 272, 6932 MX, Westervoort, Nederland - Telefoon 06-17964961 - kvk 50204343

 

Download Privacyverklaring