Mijn praktijk biedt ook specifiek coaching voor gezinnen die gaan emigreren, of al geëmigreerd zijn.

 

Third Culture Kids

Kinderen en jongeren die in een andere cultuur opgroeien worden ook wel derde-cultuur-kinderen genoemd (vertaling van het Engelse Third Culture Kids, oftewel TCK's). Ze komen uit de cultuur van hun ouders (eerste) terecht in een andere (tweede) cultuur. Deze kinderen ontwikkelen een eigen, derde cultuur.

Je thuis voelen in je eigen cultuur is belangrijk, omdat dit een gevoel geeft van veiligheid, stabiliteit en vrijheid. Als je (steeds weer) een nieuwe cultuur moet leren dan geeft dit uiteraard problemen op sociaal en emotioneel vlak, je voelt je nergens echt helemaal thuis. Zij voelen zich daarom vaak het meest op hun gemak bij kinderen met dezelfde ervaringen, zij voelen zich begrepen. 

Vragen als "Waar kom je vandaan?" of "Waar is thuis?" zijn voor deze kinderen lastig te beantwoorden. Dit geldt voor kinderen die naar het buitenland verhuizen, maar ook voor kinderen die na lange tijd weer naar Nederland terugkeren met hun ouders.

 

Ik praat met kinderen en jongeren over wat ze voelen en denken en help hen hierbij. Hierdoor zal het kind minder last hebben van verdriet, verlies en heimwee. 

Of ben je zelf een kind van geëmigreerde ouders en merk je dat je dit thema bij jezelf herkent? Neem dan gerust contact met me op.

 

Vind je het leuk om me te volgen op Facebook voor meer tips en nieuws?

Dat kan via deze link: "Een Groot Avontuur" 

 

'Emigreren': zijn land verlaten om zich elders te vestigen

 

Het Geerken 272, 6932 MX, Westervoort, Nederland - Telefoon 06-17964961 - kvk 50204343

 

Download Privacyverklaring